HTML

Green Magic World

Friss topikok

Linkblog

Itt van az ősz, itt van újra...

2010.09.21. 17:05 Myra8935

... s szép, mint mindig én nekem.

A természet pihenni készül, eddig volt bőven dolga, virágozni, zöldellni és napfényben ragyogni. Számomra az ősz nagyon misztikus, és mindig különleges érzések fognak el. Például többnyire ősszel leszek szerelmes. Imádom a levelek sokszínűségét, száraz ropogásukat az alul nedves talajon. Imádom a napfény lágyságát, a naplementék különleges bíbor izzását. A gesztenyék gurulását, a diók kopogását, a füst illatát, mikor égetik az avart és a száraz kukorica szárat.

A természet pihenésre készül, készüljünk mi is vele. Nagytakarítást kétszer egészséges végezni évente, de nem csak a környezetünkben, hanem a testünkben is.

Gondolhatnánk, hogy nyáron kipihentük magunkat, feltöltődtünk energiával. Igen ám, de nehéz visszazökkenni a "normális" munkamorálhoz, iskolásoknak a tanuláshoz. Hirtelen stressz, hirtelen bezártság. Ebből akár hirtelen depresszió. A nappalok rövidülnek, hidegebb és sötétebb lett minden. Meg kell teremtenünk magunknak a "belső nyár folytatását".

Szeptember 23-24-én lesz telihold. Első napján olyan meditációt érdemes végezni, amiben megtisztítod az elméd a negatív gondolatoktól. Második napján már "tisztán" ugorhatsz egy olyan meditációra, amiben terveidet és vágyaidat osztod meg saját magaddal és az Égiekkel. 25-étől fogyó Hold, a méregtelenítés 1. napja, szombat. Jobb is, hogy hétvégére esik a kezdés, könnyebben vészeljük át. Fontos, hogy kibírjuk, tartson nagyjából 1 hétig, 30-áig. Az első napon fogyasszunk cukrosabb gyümölcsöket, - szőlő, banán, szilva, barack, körte, sárgadinnye -hogy tudjon tartalékolni a szervezet. Folyadékként igyunk szigorúan szénsavmentes ásványvizet, borsmenta- és csalánlevél teát. A 2. és 3. napon sok almát, kiwit és répát együnk, folyadék ugyanaz. A 4. naptól az utolsóig kizárólag csalánlevél teát és mentes ásványvizet fogyasszunk. A méregtelenítés időszaka alatt lehetőleg zuhanyzás helyett ázzunk a kádban, tengeri sós fürdőben. A hangulathoz füstölőből mentásat vagy levendulásat, illóolajból citromot, gyertyából fehéret, zöldet, kéket vagy lilát ajánlok. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenmagicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr12312913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása